Flaó
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 200 ml de mistela
- 100 ml d'anís sec
- 600 ml d'oli d'oliva
- 1,2 k farina
- 3 g de canyella
- les pells ratllades de 2 llimones
- 400 g de mató de cabra
- 250 g de sucre
- 6 ous de confiança
- menta fresca a dojo
PREPARACIÓ
1. Barregeu l'anís i el vi dolç. Afegiu-hi l'oli. Feu una pasta amb aquesta barreja i la farina.
2. Estireu la pasta i, amb ella, folreu el motlle amb una capa ben fina. Poseu-ho al forn, que haurem escalfat una estona abans, i espereu que la pasta comenci a veure's torradeta. Traieu el motlle del forn.
3. Mentrestant, haureu de barrejar en un bol el mató, el sucre, els ous i la menta, i batre-ho tot al túrmix.
4. Ompliu el motlle amb aquesta barreja i torneu-lo a enfornar. Deixeu que es cogui uns 10 minuts. Traieu-lo i espereu que es refredi per desmotllar-lo.
Notes:
- Aquesta és una versió de bon fer a casa del famós flaó que trobem a Eivissa, Menora i Formentera, a Morella.
- La pasta és la dels pastissets de Tortosa que trobem en algunes contrades de les comarques de Tarragona.
- Acompanyeu el pastís amb un moscatell o una malvasia de Sitges.
- Si no teniu mató de cabra, podeu utilitzar el d'ovella o de vaca, però que sigui de bona qualitat i estigui prou escorregut.
2. Estireu la pasta i, amb ella, folreu el motlle amb una capa ben fina. Poseu-ho al forn, que haurem escalfat una estona abans, i espereu que la pasta comenci a veure's torradeta. Traieu el motlle del forn.
3. Mentrestant, haureu de barrejar en un bol el mató, el sucre, els ous i la menta, i batre-ho tot al túrmix.
4. Ompliu el motlle amb aquesta barreja i torneu-lo a enfornar. Deixeu que es cogui uns 10 minuts. Traieu-lo i espereu que es refredi per desmotllar-lo.
Notes:
- Aquesta és una versió de bon fer a casa del famós flaó que trobem a Eivissa, Menora i Formentera, a Morella.
- La pasta és la dels pastissets de Tortosa que trobem en algunes contrades de les comarques de Tarragona.
- Acompanyeu el pastís amb un moscatell o una malvasia de Sitges.
- Si no teniu mató de cabra, podeu utilitzar el d'ovella o de vaca, però que sigui de bona qualitat i estigui prou escorregut.