Flam de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pels ingredients que conté (llet, rovells d'ou, nata...) aquesta recepta és molt rica en vitamina D, imprescindible per l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g de llet fresca
150 g de crema de formatge fresc
70 g de nata 35%
50 g de suc de taronja
60 g de sucre
4 ous
4 taronges
Per al caramel
100 g de sucre
100 g de suc de taronja
PREPARACIÓ
- Pelem 4 taronges i en reservem les pells en un pot.
- Posem en el pot de les pells 200 g de llet fresca i 70 g de nata. Quan arrenqui el bull ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
- Traiem 150 g de suc a les taronges pelades i el posem colat en un pot amb 100 g de sucre. Ho escalfem i ho remenem per fer un almívar.
- Afegim a l'almívar ratlladura de taronja i omplim la base de 4 flameres. Ho deixem temperar.
- Separem clares (en un tàper per guardar) i rovells (en un bol) de 4 ous.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 60 g de sucre.
- Hi afegim 150 g de crema de formatge fresc i ho batem.
- Colem la llet infusionada dins del bol. Hi afegim 50 g de suc de taronja. Ho batem i omplim un gerro que deixarem a la nevera durant 30 minuts.
- Posem les flameres al congelador durant 30 minuts.
- Traiem de la nevera el gerro i les flameres del congelador. Les omplim i les posem a la cassola amb aigua bullint.
- Portem la cassola al forn i la deixem a 90º durant 50 minuts.
- Desemmotllem i espolsem per sobre ratlladura de taronja.