Flam de taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels ingredients que conté (llet, rovells d'ou, nata...) aquesta recepta és molt rica en vitamina D, imprescindible per l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g de llet fresca

    150 g de crema de formatge fresc

    70 g de nata 35%

    50 g de suc de taronja 

    60 g de sucre

    4 ous 

    4 taronges

     

    Per al caramel

    100 g de sucre

    100 g de suc de taronja

PREPARACIÓ

  1. Pelem 4 taronges i en reservem les pells en un pot.
  2. Posem en el pot de les pells 200 g de llet fresca i 70 g de nata. Quan arrenqui el bull ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
  3. Traiem 150 g de suc a les taronges pelades i el posem colat en un pot amb 100 g de sucre.  Ho escalfem i ho remenem per fer un almívar.
  4. Afegim a l'almívar ratlladura de taronja i omplim la base de 4 flameres. Ho deixem temperar.
  5. Separem clares (en un tàper per guardar) i rovells (en un bol) de 4 ous.
  6. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 60 g de sucre.
  7. Hi afegim 150 g de crema de formatge fresc i ho batem.
  8. Colem la llet infusionada dins del bol. Hi afegim 50 g de suc de taronja. Ho batem i omplim un gerro que deixarem a la nevera durant 30 minuts.
  9. Posem les flameres al congelador durant 30 minuts.
  10. Traiem de la nevera el gerro i les flameres del congelador. Les omplim i les posem a la cassola amb aigua bullint.
  11. Portem la cassola al forn i la deixem a 90º durant 50 minuts.
  12. Desemmotllem i espolsem per sobre ratlladura de taronja.
Anar al contingut