Flam de ratafia i nous

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Esther Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 1/2 l de ratafia
  • 1 l de llet
  • 250 ml de crema de llet
  • 200 g de nous
  • 250 g de sucre
  • 12 ous

PREPARACIÓ

Escalfeu la ratafia en un cassó i flamegeu-la fins que perdi tot l'alcohol.
Mentrestant, desfeu el sucre en un cassó i poseu-lo al fons del motllo.

A continuació, poseu en un bol la llet, els ous, el sucre i les nous. Tritureu-ho amb un túrmix. Després, afegiu-hi una part de la ratafia flamejada, remeneu-ho i aboqueu-ho al motllo. Deixeu-ho coure al forn al bany maria a 200 graus durant 30 minuts.

Per fer la crema, afegiu crema de llet a la ratafia que haureu reservat, remeneu-ho i deixeu-ho reduir.

I ja per acabar, desemmotlleu el flam, talleu-lo en porcions i emplateu-lo. Guarniu el plat amb la crema de ratafia.