Flam de mató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Remei Reculons
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca
INGREDIENTS
- 200 g de sucre
- 300 g de llet
- 250 g de nata líquida
- 250 g de mató
- 1 sobre de quallada
PREPARACIÓ
Comenceu aquest flam preparant el caramel: poseu una mica de sucre en un cassó i deixeu-lo al foc, sense deixar de remenar, fins que agafi el color adequat.
Un cop fet el caramel, repartiu-lo pel fons del motlle. Mentre es refreda, poseu en un pot la quallada, el mató, el sucre i la crema de llet. Tritureu-ho. Quan el mató ja s'hagi desfet, tireu-hi la llet i torneu-ho a triturar. Tot seguit, ompliu el motlle amb la barreja i poseu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. La cocció ha de ser al forn, a 180 graus i durant 1/2 hora. És recomanable que feu aquestes postres d'un dia per l'altre.
Un cop fet el caramel, repartiu-lo pel fons del motlle. Mentre es refreda, poseu en un pot la quallada, el mató, el sucre i la crema de llet. Tritureu-ho. Quan el mató ja s'hagi desfet, tireu-hi la llet i torneu-ho a triturar. Tot seguit, ompliu el motlle amb la barreja i poseu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. La cocció ha de ser al forn, a 180 graus i durant 1/2 hora. És recomanable que feu aquestes postres d'un dia per l'altre.