Flam de formatge fresc

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 ml de llet fresca sencera

    70 ml de nata

    4 ous

    4 iogurts grecs

    5 g de sal

    120 g de sucre

    1 beina de vainilla

    Nous  

    Aigua

    1 llimona

PREPARACIÓ

  1. Començarem a fer el formatge: posem 4 iogurts grecs i 5 g de sal en un recipient. Ho batem amb una forquilla.
  2. Agafem un bol i hi posem una malla fina a sobre amb un drap net. Hi posem la barreja de iogurt amb sal i ho deixem 24 hores a la nevera perquè s'escorri el xerigot (el líquid del iogurt) .
  3. Barregem 70 ml de nata i 250 ml de llet fresca sencera en un recipient. Traiem la pell de la llimona i la polpa de la vainilla i ho tirem tot al de la llet. 
  4. Ho posem al foc, ho tapem i deixem que hi arrenqui el bull. Un cop hi ha arrencat el bull, ho apartem del foc i ho deixem infusionar 30 minuts.
  5. Separem les clares dels rovells dels 4 ous. Reservem 3  clares en un tàper i en guardem la quarta (no la necessitarem per a aquesta recepta).  Ho posem a la nevera. Posem els 4 rovells en un bol.
  6. Blanquegem els rovells amb 60 g de sucre, amb les varetes elèctriques. Hi anem tirant el sucre a poc a poc mentre ho batem.
  7. Per fer el caramel, posem un recipient al foc i hi afegim un raig d'aigua i 60 g de sucre. Ho barregem. Afegim al recipient unes quantes gotes de llimona, per evitar la cristal·lització del caramel. Ho deixem a foc mitjà, ho remenem i posem el caramel a les flameres.
  8. Deixem refredar el caramel. Primer, ho temperem i, després, ho deixem al congelador.
  9. Agafem la llet ja infusionada i la colem en un bol. Hi afegim els rovells blanquejats. Recuperem el tàper amb les 3 clares i el colador amb el formatge fresc.
  10. Batem només una mica les 3 clares i les afegim al bol. Traiem el formatge del drap i també l'esmicolem a dins del bol. Ho integrem tot amb les varetes elèctriques.
  11. Posem una olla al foc amb aigua, que ens servirà per fer  bany maria.
  12. Traiem les flameres del congelador i les omplim amb la massa del flam.
  13.  Posem un drap de cuina a la base d'una safata de forn, a sobre les flameres  i hi afegim l'aigua calenta al voltant per fer el bany maria. Posem la safata al forn 50 minuts a 90 graus.
  14. Piquem amb el morter un grapat de nous.
  15.  Desemmotllem els flams i hi tirem les nous per sobre.
Anar al contingut