Flam de ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 cebes tendres
4 cebes de Figueres
3 ous
450 ml de nata del 35%
Crostonets de pa
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Partim les cebes de Figueres pel mig i les enrossim en una cassola amb una mica d'oli. Han de quedar ben fosques.
- En una olla, hi posem un litre d'aigua. Hi afegim les cebes enrossides i el suc que hauran fet. Ho mig tapem i ho fem bullir durant una hora. Després, ho colem i ho reduïm fins que quedi ben dens.
- Tallem a juliana la part blanca de la ceba tendra. L'enrossim en una cassola, amb una mica d'oli, fins que quedi transparent. Hi afegim la nata, abaixem el foc al mínim i ho coem durant trenta minuts. Un cop passat aquest temps, ho triturem i ho colem perquè ens quedi una crema.
- Batem tres ous amb una punta de sal i ho barregem amb la nostra crema.
- Farem servir flameres individuals, que haurem congelat abans de cuinar el plat. Les traiem del congelador i posem al fons una base del brou que haurem reduït fins a convertir en caramel. Ho tornem a congelar uns minuts. Quan s'hagi pres, hi posem la crema barrejada amb els ous.
- Posem les flameres en una cassola que pugui anar al forn. Omplim la cassola d'aigua, evitant que el flam se'ns mulli, i ho enfornem 45 minuts a 180 graus. Ho emplatem acompanyant-ho d'uns crostonets de pa.