Flam de ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 cebes tendres

    4 cebes de Figueres

    3 ous

    450 ml de nata del 35%

    Crostonets de pa

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Partim les cebes de Figueres pel mig i les enrossim en una cassola amb una mica d'oli. Han de quedar ben fosques.
  2. En una olla, hi posem un litre d'aigua. Hi afegim les cebes enrossides i el suc que hauran fet. Ho mig tapem i ho fem bullir durant una hora. Després, ho colem i ho reduïm fins que quedi ben dens.
  3. Tallem a juliana la part blanca de la ceba tendra. L'enrossim en una cassola, amb una mica d'oli, fins que quedi transparent. Hi afegim la nata, abaixem el foc al mínim i ho coem durant trenta minuts. Un cop passat aquest temps, ho triturem i ho colem perquè ens quedi una crema.
  4. Batem tres ous amb una punta de sal i ho barregem amb la nostra crema.
  5. Farem servir flameres individuals, que haurem congelat abans de cuinar el plat. Les traiem del congelador i posem al fons una base del brou que haurem reduït fins a convertir en caramel. Ho tornem a congelar uns minuts. Quan s'hagi pres, hi posem la crema barrejada amb els ous.
  6. Posem les flameres en una cassola que pugui anar al forn. Omplim la cassola d'aigua, evitant que el flam se'ns mulli, i ho enfornem 45 minuts a 180 graus. Ho emplatem acompanyant-ho d'uns crostonets de pa.
Anar al contingut