Flam de cafè

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El flam és una preparació rica en proteïnes d'alt valor biològic, de les que són de bon aprofitament per a l'organisme, greixos i energia, i és ideal com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de llet fresca

    150 g de crema de formatge

    70 g de nata

    60 g de sucre

    4 cullerades de cafè instantani

    3 ous

    1 rovell d'ou

    un canonet de canyella

     

    Per a la salsa

    licor de cafè  

    100 g de sucre

    1 cullerada de cafè instantani

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a reduir en un pot 2 gots de licor de cafè amb 100 g de sucre i una cullerada de cafè instantani. Ho reduirem fins a la meitat.
  2. Arranquem a bullir 250 g de llet, 70 g de nata, 4 cullerades de cafè instantani i un canonet de canyella. Aturem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. Separem la clara d'un ou i la reservem per a altres preparacions. Hi posem el rovell en un bol gros.
  4. Afegim al mateix bol tres ous sencers i 60 g de sucre.  Ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
  5. Afegim al bol 150 g de formatge fresc i ho batem amb les varetes elèctriques. Ho colem.
  6. Un cop reduïda la salsa la retirem del foc i la posem al fons de quatre motllos. Portem els motllos a la nevera perquè es refredin.
  7. Afegim la llet infusionada a la llet que prèviament haurem tret el canonet de canyella, i l'afegim al bol on hem ficat la crema de formatge. Ho batem i ho colem.
  8. Filmem el bol i el portem a la nevera, on el deixarem 20 minuts.
  9. Posem al foc una cassola per preparar un bany maria.
  10. Omplim els motllos freds que haurem tret de la nevera amb el contingut del bol. Els posem al bany maria, tapem la cassola i els deixem durant 50 minuts. Després els deixem refredar.
  11. Traiem els flams dels motllos, hi espolsem una mica de cafè soluble per sobre i llestos!!!
Anar al contingut