Flam de cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El flam és una preparació rica en proteïnes d'alt valor biològic, de les que són de bon aprofitament per a l'organisme, greixos i energia, i és ideal com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de llet fresca
150 g de crema de formatge
70 g de nata
60 g de sucre
4 cullerades de cafè instantani
3 ous
1 rovell d'ou
un canonet de canyella
Per a la salsa
licor de cafè
100 g de sucre
1 cullerada de cafè instantani
PREPARACIÓ
- Posem a reduir en un pot 2 gots de licor de cafè amb 100 g de sucre i una cullerada de cafè instantani. Ho reduirem fins a la meitat.
- Arranquem a bullir 250 g de llet, 70 g de nata, 4 cullerades de cafè instantani i un canonet de canyella. Aturem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Separem la clara d'un ou i la reservem per a altres preparacions. Hi posem el rovell en un bol gros.
- Afegim al mateix bol tres ous sencers i 60 g de sucre. Ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Afegim al bol 150 g de formatge fresc i ho batem amb les varetes elèctriques. Ho colem.
- Un cop reduïda la salsa la retirem del foc i la posem al fons de quatre motllos. Portem els motllos a la nevera perquè es refredin.
- Afegim la llet infusionada a la llet que prèviament haurem tret el canonet de canyella, i l'afegim al bol on hem ficat la crema de formatge. Ho batem i ho colem.
- Filmem el bol i el portem a la nevera, on el deixarem 20 minuts.
- Posem al foc una cassola per preparar un bany maria.
- Omplim els motllos freds que haurem tret de la nevera amb el contingut del bol. Els posem al bany maria, tapem la cassola i els deixem durant 50 minuts. Després els deixem refredar.
- Traiem els flams dels motllos, hi espolsem una mica de cafè soluble per sobre i llestos!!!