Flæskesteg (Llom de porc rostit) - Vendsyssel, Dinamarca
- Programa: Karakia
- Cuina: Søren Ravn, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 tros de llom de porc amb la seva cotna
- sal gruixuda
- aigua
PREPARACIÓ
La peça de llom ja ve preparada amb unes incisions a la cotna. Només cal acabar de fer-les una mica més fondes, perquè la cotna i el greix quedin tallats.
Aneu separant cada incisió i saleu-ho generosament, procurant que la sal penetri dins de cada tall.
Poseu el tros de llom en una safata i afegiu-hi aigua, que arribi a cobrir uns dos dits l'alçada del tall de llom.
Enforneu-ho durant unes dues hores a uns 200º. Tot i això, controleu-ne la cocció i, si veieu que abans de les dues hores ja és cuit, traieu-lo del forn.
Reserveu-ne el suc de la cocció per preparar la Brun sovs, una salsa per acompanyar-lo (vegeu-ne recepta a part).
Nota:
El llom que va cuina en Søren se'l va fer portar de Dinamarca, ja preparat amb els talls a la cotna, perquè aquí no el troba. De tota manera, si voleu fer aquest rostit, el més important és que tingui la cotna per poder-hi entatxonar força sal.
Aneu separant cada incisió i saleu-ho generosament, procurant que la sal penetri dins de cada tall.
Poseu el tros de llom en una safata i afegiu-hi aigua, que arribi a cobrir uns dos dits l'alçada del tall de llom.
Enforneu-ho durant unes dues hores a uns 200º. Tot i això, controleu-ne la cocció i, si veieu que abans de les dues hores ja és cuit, traieu-lo del forn.
Reserveu-ne el suc de la cocció per preparar la Brun sovs, una salsa per acompanyar-lo (vegeu-ne recepta a part).
Nota:
El llom que va cuina en Søren se'l va fer portar de Dinamarca, ja preparat amb els talls a la cotna, perquè aquí no el troba. De tota manera, si voleu fer aquest rostit, el més important és que tingui la cotna per poder-hi entatxonar força sal.