Fingers amb maionesa d'escabetx

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El greix més indicat per preparar fritures és l'oli d'oliva, ja que és capaç de suportar altes temperatures sense crear substàncies nocives.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pits de pollastre desossats 

    130 ml d'oli suau  

    50 ml de brou de pollastre 

    50 ml de vinagre de vi chardonnay 

    50 ml d'oli OVE 

    3 boles de pebre negre 

    3 ous  

    1 llima 

    1 gra d'all 

    1 dit de gingebre 

    1/2 pastanaga 

    1/2 ceba dolça 

    Llorer 

    Farina 

    Panko 

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 50 ml d'oli OVE.   
  2. Tallem a rodelles mitja pastanaga neta i mitja ceba dolça neta. 
  3. Afegim a la cassola amb oli un gra d'all aixafat. 
  4. Afegim a la mateixa cassola la pastanaga i la ceba tallades. 
  5. Ratllem sobre la cassola un dit de gingebre net. Hi afegim tres boles de pebre negre i una fulla de llorer. 
  6.  Afegim a la cassola 50 ml de vinagre de vi. Deixem que s'evapori l'alcohol del vinagre. 
  7. Hi afegim 50 ml de brou de pollastre. Coem a foc mitjà-baix 5 minuts. 
  8.  Passats els 5 minuts colarem l'escabetx en una gerra. Deixem que baixi la temperatura i després ho portem a la nevera. 
  9. Quan l'escabetx sigui fred, podrem començar a fer la maionesa. 
  10. Posem al batedor 1 ou, 130 ml d'oli OVE suau, sal i el suc de mitja llima, que espremem.   
  11. Emulsionem amb l'escabetx fred. 
  12. Ho reservem. 
  13. Escalfem la paella de fregir amb una bona quantitat d'oli OVE. 
  14. Trenquem 2 ous en un plat i els batem.  
  15. Posem farina al segon plat i panko al tercer. 
  16. Traiem de la nevera 2 pits de pollastre desossats. 
  17. Els tallem a la mida d'un dit llarg. 
  18. Salpebrem el pollastre. 
  19. Arrebossem el pollastre passant-lo per farina, ou i panko.  
  20. Fregim en oli calent els fingers.  
  21.  Un cop fregits, els passem a un plat amb paper absorbent. 
  22. Afegim una mica de cibulet picat a la maionesa d'escabetx. 
  23. Servim els fingers en un bol amb la maionesa per sucar.  
Anar al contingut