Financier
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La farina és un aliment ric en carbohidrats, resultant de moldre el blat i retirar el segó i el germen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
85 g de farina
85 g d'ametlles llarguetes pelades
70 g de pasta d'ametlla
70 g de mantega
3 clares d'ou
20 g d'ametlles torrades sense sal
PREPARACIÓ
- Piquem 85 g d'ametlla llargueta crua a la trituradora fins a fer-ne farina. La posem en un bol.
- Barregem la farina d'ametlla amb 85 g de farina.
- Hi afegim 70 g de mantega freda a trossets i ho amassem.
- Separem les clares i els rovells de 3 ous i els posem en un tàper.
- Batem les clares fins que quedin esponjoses. Hi afegim un polsim de sal.
- Afegim, de mica en mica, 70 g de pasta d'ametlla al bol de les clares fins que s'integrin.
- Afegim les clares amb l'ametlla al bol de les farines i ho barregem bé.
- En un morter piquem 20 g d'ametlla torrada i l'afegim al bol, repartint-la bé. Passem aquesta massa a una mànega pastissera.
- Omplim uns motllos de silicona amb la massa de la mànega pastissera.
- Posem els motllos al forn, a 180º, durant 15 minuts. Els deixem refredar.
- Ho desemmotllem i llestos.