"Financier" de mel amb aranyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Blanco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Brunés. Postres selectes, Lliçà de Vall (Barcelona)

INGREDIENTS

  • 75 g d'ametlla en pols
  • 150 g de sucre
  • 25 g de mel
  • 50 g de farina
  • 4 clares d'ou
  • 125 g de mantega
  • 50 g d'aranyons
  • Per a la salsa de taronja:
  • 400 ml de suc de taronja
  • 80 g de sucre
  • 20 g de midó
  • anís estrellat, clau d'olor, canyella

PREPARACIÓ

Escalfeu la mantega en un cassó fins que quedi líquida i de color marró.
Després, deixeu-ho reposar durant 5 minuts.

A continuació, barregeu en un bol la pols d'ametlla, el sucre, la mel, les clares d'ou, la farina i la mantega que heu fet abans. Ompliu amb aquesta massa una màniga pastissera i farciu dos motlles cilíndrics llargs folrats amb paper de forn fins a la meitat de la seva capacitat. Després, poseu-hi uns aranyons i ompliu-los amb la massa sense arribar a dalt de tot del motllo. Poseu-hi a sobre uns aranyons, sucre i canyella. Deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.

Mentrestant, poseu en un cassó el suc de taronja, el sucre, la canyella, el clau d'olor i l'anís estrellat. Deixeu-ho reduir fins a la meitat del seu volum. Després, afegiu-hi el midó i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, poseu la salsa de taronja al fons del plat i poseu-hi els "financiers" tallats per la meitat a sobre. Podeu guarnir el plat amb un fil de xocolata i un cruixent de taronja.
Anar al contingut