Filet de vedella amb puré de patates i salsa agredolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Flinch
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Manel
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 filets de vedella d'uns 250 g
- un raig d'oli d'oliva
- sal
- pebre
- Per a la salsa:
- fons de carn
- sucre de canya
- vi ranci
- mel
- vinagre balsàmic
- 100 g de nous
- Per al puré de patates:
- 1/2 quilo de patates
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- 1 nou de mantega
- 1 got de llet
- 1 rovell d'ou
- nou moscada
PREPARACIÓ
Per fer el puré, peleu les patates, trenqueu-les i poseu-les a coure en un cassó amb aigua freda, un raig d'oli i sal durant 30 minuts.
Mentrestant, poseu la llet en un altre cassó al foc fins que bulli.
Quan les patates ja estiguin cuites, passeu-les pel passapuré, poseu el puré en un cassó al foc, afegiu-hi la nou moscada, la mantega i la llet bullent i remeneu-ho bé perquè s'integri tot. Després, fora del foc, afegiu-hi el rovell d'ou, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho en calent.
A continuació, salpebreu els filets i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan ja estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.
Per fer la salsa agredolça, a la mateixa paella de fregir els filets, traieu l'excés de greix, afegiu-hi una cullerada de sucre de canya i deixeu-ho coure. Quan comenci a caramellitzar, poseu-hi el vi ranci, la mel, el vinagre, el fons de carn i les nous i deixeu-ho reduir fins a obtenir una salsa ben lligada.
I ja per acabar, emplateu el filet tallat a làmines, salseu-lo amb la salsa agredolça, poseu-hi unes quenelles de puré al costat i ja ho podeu servir.
Mentrestant, poseu la llet en un altre cassó al foc fins que bulli.
Quan les patates ja estiguin cuites, passeu-les pel passapuré, poseu el puré en un cassó al foc, afegiu-hi la nou moscada, la mantega i la llet bullent i remeneu-ho bé perquè s'integri tot. Després, fora del foc, afegiu-hi el rovell d'ou, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho en calent.
A continuació, salpebreu els filets i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan ja estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.
Per fer la salsa agredolça, a la mateixa paella de fregir els filets, traieu l'excés de greix, afegiu-hi una cullerada de sucre de canya i deixeu-ho coure. Quan comenci a caramellitzar, poseu-hi el vi ranci, la mel, el vinagre, el fons de carn i les nous i deixeu-ho reduir fins a obtenir una salsa ben lligada.
I ja per acabar, emplateu el filet tallat a làmines, salseu-lo amb la salsa agredolça, poseu-hi unes quenelles de puré al costat i ja ho podeu servir.