Filet de vedella amb fruita seca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Fortí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona
INGREDIENTS
- 800 g de llom de vedella
- 40 g de mantega
- 1/2 l de crema de llet
- 20 g de pebre verd
- 40 g de tòfona
- 4 figues seques
- 4 albercocs secs
- 4 prunes seques
- 1 copeta de conyac
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el filet a tires i salpebreu-lo.
Seguidament, poseu mantega en una paella, i quan es fongui, afegiu-hi el filet i aneu-lo remenant fins que quedi daurat. Després traieu la grassa de la paella, però deixeu-ne una mica. Flamegeu-ho amb el conyac. Quan s'hagi cremat tot l'esperit de vi del conyac, retireu el filet de la paella i incorporeu-hi la crema de llet. Afegiu-hi la tòfona tallada a tires llargues, els albercocs tallats, les figues tallades i les prunes tallades, que prèviament haureu posat al foc amb aigua fins que arrenqui el bull. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir fins que redueixi a la meitat. Després incorporeu-hi el filet i remeneu-ho bé procurant que no bulli. Quan estigui al punt, ja podreu emplatar.
Seguidament, poseu mantega en una paella, i quan es fongui, afegiu-hi el filet i aneu-lo remenant fins que quedi daurat. Després traieu la grassa de la paella, però deixeu-ne una mica. Flamegeu-ho amb el conyac. Quan s'hagi cremat tot l'esperit de vi del conyac, retireu el filet de la paella i incorporeu-hi la crema de llet. Afegiu-hi la tòfona tallada a tires llargues, els albercocs tallats, les figues tallades i les prunes tallades, que prèviament haureu posat al foc amb aigua fins que arrenqui el bull. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir fins que redueixi a la meitat. Després incorporeu-hi el filet i remeneu-ho bé procurant que no bulli. Quan estigui al punt, ja podreu emplatar.