Filet de vedella amb fruita seca

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Fortí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona

INGREDIENTS

  • 800 g de llom de vedella
  • 40 g de mantega
  • 1/2 l de crema de llet
  • 20 g de pebre verd
  • 40 g de tòfona
  • 4 figues seques
  • 4 albercocs secs
  • 4 prunes seques
  • 1 copeta de conyac

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el filet a tires i salpebreu-lo.
Seguidament, poseu mantega en una paella, i quan es fongui, afegiu-hi el filet i aneu-lo remenant fins que quedi daurat. Després traieu la grassa de la paella, però deixeu-ne una mica. Flamegeu-ho amb el conyac. Quan s'hagi cremat tot l'esperit de vi del conyac, retireu el filet de la paella i incorporeu-hi la crema de llet. Afegiu-hi la tòfona tallada a tires llargues, els albercocs tallats, les figues tallades i les prunes tallades, que prèviament haureu posat al foc amb aigua fins que arrenqui el bull. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir fins que redueixi a la meitat. Després incorporeu-hi el filet i remeneu-ho bé procurant que no bulli. Quan estigui al punt, ja podreu emplatar.
Anar al contingut