Filet de porc amb salsa d'avellanes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B. Se n'han de menjar les parts magres i retirar-ne el greix visibleAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 llamineres de porc
600 ml de brou de porc i ossos de pernil
250 g de puré de patata (2 patates)
200 g de mantega
70 g d'avellanes torrades
50 g de farina
30 ml de vi olorós
30 ml de vi generós
1 bitxo vermell fresc
Créixens morats
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Fornegem 45 minuts a 180º dues patates sobre un llit de sal grossa.
- Traiem les patates del forn i les deixem refredar.
- Passem per la picadora 70 g d'avellanes torrades. Les reservem.
- Pelem i ratllem les patates dins un bol d'acer inoxidable. Hi afegim 100 g de mantega, sal i pebre blanc. Ho reservem filmat a pell.
- Desfem en un pot 50 g de mantega i hi afegim 50 g de farina. Ho remenem durant 10 minuts per fer un roux.
- Escalfem 600 ml de brou de porc i ossos de pernil.
- Afegim el brou calent al roux i ho lliguem (haurem fet una velouté).
- Hi afegim 30 ml de vi olorós i 30 ml de vi generós. Ho reservem.
- Eixuguem amb paper de cuina 2 llamineres de porc (hauran estat 6 hores en un bany de sal de 20g/l )
- Marquem les llamineres en una planxa calenta amb un raig d'oli OVE.
- Emboliquem les llamineres amb paper sulfurat i d'alumini i les deixem reposar durant 5 minuts.
- Afegim un raig d'aigua al puré i ho escalfem.
- Afegim les avellanes picades a la velouté, ho salpebrem i ho barregem.
- Afegim 50 g de mantega tallada a daus a la velouté. Ho remenem.
- Tallem a microbrunesa 1 bitxo vermell fresc i l'afegim al puré. Ho barregem.
- Desemboliquem les llamineres i les tallem en talls fins tipus sashimi.
- Servim el puré, la carn, la velouté, una mica de bitxo i créixens morats per sobre.