Filet de porc a la sal amb suau de patata violeta i crema d'ametlles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Graells
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, LLEIDA
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes i en vitamines del grup B, i el filet, com en aquesta recepta, es considera de baix contingut greixós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 450 g de filet de porc
  • 800 g de sal gruixuda
  • 100 g ametlles torrades
  • 300 ml de crema de llet
  • 300 g de patata violeta
  • oli d'oliva verge extra
  • romaní, farigola i timó
  • pebre en gra
  • aigua

PREPARACIÓ

FEM EL FILET:

Preescalfem el forn a 180 graus

Preparem la barreja de la sal amb les herbes aromàtiques i el pebre en gra en un bol.

En posem una part al fons d'una safata de forn.

A sobre, hi col·loquem el filet de porc.

El cobrim completament amb la resta de barreja de sal i herbes.

Espolsem unes gotes d'aigua per donar humitat a la sal.

Ho posem al forn a una temperatura de 180 ºC uns 12/13 minuts (segons el pes del filet).

Mentrestant:

PREPAREM EL SUAU DE PATATES

En una olla o cassó amb aigua bullint, coem les patates senceres i amb pell, 15 min aprox.

Les pelem.

Passem les patates pel passapurés.

Amb les barnilles manuals, ho emulsionem amb un raig d'oli d'oliva verge extra i aigua de cocció.

PREPAREM LA SALSA D'AMETLLES:

Posem la crema de llet a la paella i deixem que arrenqui el bull.

Piquem les ametlles torrades al morter.

Afegim a la paella la picada d'ametlles torrades.

Ho deixem reduir fins que tingui una textura cremosa, 10 min.

RECUPEREM EL FILET DE PORC

Fora del forn, piquem la sal de sobre (que ha quedat com una crosta) i retirem el filet de porc.

El tallem fi.

EMPLATAT:....

N'emplatem una ració

Tapem la carn o l'acompanyem amb la salsa i el puré de patates
Anar al contingut