Filet de godall amb fruita del bosc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tomàs Serveto
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Taula, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de filet de godall
- 100 g de fruita del bosc (grosella, maduixa, gerd, móra, etc)
- 100 g de sucre
- 1 copa de brandi
- 1 got de vi negre
- 1 tassa de fons de vedella
- 300 g de patates noves
- sal, pebre, mantega i oli d'oliva
- 1 manat de marduix fresc
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
Escalfeu una paella i tireu-hi oli d'oliva i un gra d'all sense pelar i aixafat. Quan l'all hagi agafat color, salpebreu els filets de godall (de porc) i fregiu-los.
No han de quedar gaire cuits. Coeu les patates, senceres i sense pelar, al forn uns 20 o 30 minuts a 150 graus. Un cop saltada la carn, retireu-la del foc i feu servir la mateixa paella per a fer-hi un caramel. Tireu-hi sucre, i quan hagi agafat color, incorporeu-hi la fruita del bosc i flamegeu-la amb brandi. Després poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, aboqueu-hi el brou concentrat de vedella i verdures i feu-ho reduir uns 5 minuts més. Lligueu la salsa amb mantega i incorporeu-hi els filets de godall. Uns minuts després, ja tindreu el plat acabat. Serviu els filets amb les patates aromatitzades amb oli de marduix i amb la salsa, ben reduïda. Decoreu el plat amb unes branquetes de marduix.
No han de quedar gaire cuits. Coeu les patates, senceres i sense pelar, al forn uns 20 o 30 minuts a 150 graus. Un cop saltada la carn, retireu-la del foc i feu servir la mateixa paella per a fer-hi un caramel. Tireu-hi sucre, i quan hagi agafat color, incorporeu-hi la fruita del bosc i flamegeu-la amb brandi. Després poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. A continuació, aboqueu-hi el brou concentrat de vedella i verdures i feu-ho reduir uns 5 minuts més. Lligueu la salsa amb mantega i incorporeu-hi els filets de godall. Uns minuts després, ja tindreu el plat acabat. Serviu els filets amb les patates aromatitzades amb oli de marduix i amb la salsa, ben reduïda. Decoreu el plat amb unes branquetes de marduix.