Filet de bou amb figues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Blasi
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El lliure, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 filets de bou de 200 g cada un
- 20 figues macerades
- 1/2 l de fons de carn o aviram
- 4 galetes de formatge
- oli
- sal Per a les figues:
- 1 ampolla de Calvados
- canyella
- la pell d'una llimona
- 300 g de sucre
- 20 figues
PREPARACIÓ
Per començar, daureu el filet de bou en una paella amb oli.
Quan estigui ben ros, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata per al forn i deixeu-lo coure a 180 graus. A continuació, poseu les figues macerades, la canyella, la pell de llimona i el Calvados en una paella i deixeu-ho coure. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir. I ja, per acabar, emplateu el filet de bou i acompanyeu-ho amb les figues i la salsa. Podeu decorar el plat amb una galeta d'emmental que haureu fet posant el formatge ratllat entre dos fulls de tela siliconada i deixant-lo coure al forn a 180 graus durant 2 minuts.
Quan estigui ben ros, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata per al forn i deixeu-lo coure a 180 graus. A continuació, poseu les figues macerades, la canyella, la pell de llimona i el Calvados en una paella i deixeu-ho coure. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir. I ja, per acabar, emplateu el filet de bou i acompanyeu-ho amb les figues i la salsa. Podeu decorar el plat amb una galeta d'emmental que haureu fet posant el formatge ratllat entre dos fulls de tela siliconada i deixant-lo coure al forn a 180 graus durant 2 minuts.