Fideus rossejats amb gambes i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Yébenes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pòsit
INGREDIENTS
- 600 g de fideus del núm. 2
- 18 gambes mitjanes
- 1/4 kg de cloïsses
- 4 grans d'all
- 2 cebes
- 4 tomàquets
- oli d'oliva verge extra
- sal
- brou de peix i crancs
- Per a la picada d'all i julivert
- 3 grans d'all
- julivert
- uns brins de safrà
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, enrossiu els fideus en una paella amb oli.
Quan estiguin rossos, coleu-los, torneu l'oli a la paella i fregiu-hi les gambes. Seguidament, retireu les gambes i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada i l'all picat. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el tomàquet triturat. A continuació, tritureu-ho tot amb el Túrmix, torneu-ho a la paella, poseu-hi els fideus i el brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho.
Finalment, afegiu la picada, les gambes i les cloïsses a la paella, poseu-la al forn un parell de minuts i ja podeu emplatar.
Quan estiguin rossos, coleu-los, torneu l'oli a la paella i fregiu-hi les gambes. Seguidament, retireu les gambes i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada i l'all picat. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el tomàquet triturat. A continuació, tritureu-ho tot amb el Túrmix, torneu-ho a la paella, poseu-hi els fideus i el brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho.
Finalment, afegiu la picada, les gambes i les cloïsses a la paella, poseu-la al forn un parell de minuts i ja podeu emplatar.