Fideus frescos amb rossinyols i ou escumat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Maria Kao
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Shangai, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g de fideus
- 1/2 carbassó
- 1 pastanaga
- 20 g de soja fresca
- 1 ceba petita
- porradell
- 2 rossinyols
- 4 ous
- 1 cullerada de vi d'arròs
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'oli de tòfona negra
- sal
- sal Maldon
- all
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els fideus en un cassó amb aigua bullint i deixeu-los coure durant uns minuts.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, escorreu-los i reserveu-los.
Per fer l'ou escumat, emboliqueu un ou sense closca amb paper film, lligueu-lo amb un cordill i deixeu-lo coure en un cassó amb aigua bullint durant 4 minuts. Després, desemboliqueu l'ou i reserveu-lo.
A continuació, en un wok amb oli de gira-sol salteu els rossinyols tallats a trossos. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la pastanaga, la ceba tallada en juliana, la soja, el carbassó picat i l'all picat i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi els fideus i el vi d'arròs i salteu-ho un parell de minuts més. Finalment, afegiu-hi la salsa de soja i remeneu-ho bé durant un minut.
I ja per acabar, emplateu els fideus, poseu-hi l'ou escumat a sobre i amaniu-ho tot amb oli de tòfona i una mica de sal de Maldon.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, escorreu-los i reserveu-los.
Per fer l'ou escumat, emboliqueu un ou sense closca amb paper film, lligueu-lo amb un cordill i deixeu-lo coure en un cassó amb aigua bullint durant 4 minuts. Després, desemboliqueu l'ou i reserveu-lo.
A continuació, en un wok amb oli de gira-sol salteu els rossinyols tallats a trossos. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la pastanaga, la ceba tallada en juliana, la soja, el carbassó picat i l'all picat i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi els fideus i el vi d'arròs i salteu-ho un parell de minuts més. Finalment, afegiu-hi la salsa de soja i remeneu-ho bé durant un minut.
I ja per acabar, emplateu els fideus, poseu-hi l'ou escumat a sobre i amaniu-ho tot amb oli de tòfona i una mica de sal de Maldon.