Fideus a la marinera

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un plat de fideus a la marinera com a segon, una amanida verda d'entrant i una peça de fruita com a postres formarien un àpat equilibratAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de fideus gruixuts

    1 ceba

    3 alls tendres

    1 tomàquet

    1 patata Red Pontiac

    1 porro

    1 pastanaga

    2 sorells

    3 grapats de cloïsses

    pebre vermell dolç

    300 g espines de peix blanc

    aigua mineral

    sal 

    oli OVE

    pebre negre

    conyac

    vi blanc

    fulla de llorer

PREPARACIÓ

Blanquegem les espines del peix blanc i les dels sorells amb aigua freda i sal durant 30 minuts. També posem en remull 30 minuts les cloïsses.

Amb aquestes espines, en fem un fumet: les posem a bullir en aigua mineral amb unporro i una pastanaga, durant 25 minuts. Ho deixem reposar 25 minuts més.

Tallem ceba molt fina i la caramel·litzem amb oli d'oliva en una cassola. Un cop enrossida, aixequem sucres amb vi blanc. Tot seguithi afegim tres alls tendres tallats a rodanxes, la fulla de llorer i el tomàquet ratllat i ho deixem fent xup-xup 5 minuts.

Hi posem els fideus, pebre vermell i ho enrossim una mica. Hi afegim un raig de conyac i quan s'evapori hi aboquem el fumet fins que quedi tot cobert.

Un cop ha bullit 6 minuts, hi afegim els sorells filetejats i ho tapem. Al cap de dos minuts, hi posem les cloïsses i ho tapem.

Ho servim amb pebre negre i julivert per sobre.

Anar al contingut