Fideus a la cassola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
  • Informació nutricional
    -Obre

    Elaboració molt rica en hidrats de carboni, molt interessants per a aquelles persones que necessiten una alta aportació energètica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de fideus gruixuts
  • 4 sipionets
  • 4 escamarlans
  • 4 gambes
  • 1 raig de conyac
  • 250 g de cloïsses
  • 4 cullerades de sofregit (ceba i tomàquet)
  • allioli
  • safrà torrat
  • 1,5 l de fumet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli salteu els sipionets. Quan estiguin rossos, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa cassola salteu les gambes i els escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac, flamegeu-ho, deixeu reduir una mica l'alcohol, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi el sofregit i l'allioli, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el fumet, el safrà, els sipionets i els fideus i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, poseu-hi les gambes, els escamarlans i les cloïsses i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu els fideus amb el marisc i guarniu el plat amb una mica d'allioli.
Anar al contingut