Fideus a la cassola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
- Informació nutricional -Obre
Elaboració molt rica en hidrats de carboni, molt interessants per a aquelles persones que necessiten una alta aportació energètica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de fideus gruixuts
- 4 sipionets
- 4 escamarlans
- 4 gambes
- 1 raig de conyac
- 250 g de cloïsses
- 4 cullerades de sofregit (ceba i tomàquet)
- allioli
- safrà torrat
- 1,5 l de fumet
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli salteu els sipionets. Quan estiguin rossos, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa cassola salteu les gambes i els escamarlans. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac, flamegeu-ho, deixeu reduir una mica l'alcohol, retireu-los i reserveu-los.
A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi el sofregit i l'allioli, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el fumet, el safrà, els sipionets i els fideus i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, poseu-hi les gambes, els escamarlans i les cloïsses i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb el marisc i guarniu el plat amb una mica d'allioli.
A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi el sofregit i l'allioli, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el fumet, el safrà, els sipionets i els fideus i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, poseu-hi les gambes, els escamarlans i les cloïsses i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb el marisc i guarniu el plat amb una mica d'allioli.