Fideus a la cassola amb prunes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Andreu Pons (mestre de Castelldefels)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 salsitxes
  • 600 g de costella de porc
  • 500 g de fideus del núm. 4
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets mitjans
  • 2 alls
  • 15 prunes assecades
  • branques de julivert
  • un got de vi blanc
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol amb aigua poseu les prunes en remull, perquè s'inflin.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la costella i les salsitxes tallades a trossos. Mentrestant, talleu la ceba en rodanxes fines, peleu els alls, i, quan la carn s'hagi enrossit, afegiu-ho a la cassola, juntament amb el julivert, i deixeu-ho sofregir fins que s'enrosseixi.

Mentrestant, a part, en una olla, poseu aigua a bullir i ratlleu el tomàquet. Seguidament, afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts a foc mitjà.

Passat aquest temps, poseu els fideus a la cassola, remeneu-los bé i cobriu-los amb l'aigua calenta que heu deixat bullint. Quan torni a arrencar el bull, afegiu-hi les prunes que teníeu en remull, remeneu-ho bé, poseu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.

I ja per acabar, ja podeu servir els fideus.

Anar al contingut