Fideus a la cassola amb prunes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Pons (mestre de Castelldefels)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 salsitxes
- 600 g de costella de porc
- 500 g de fideus del núm. 4
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets mitjans
- 2 alls
- 15 prunes assecades
- branques de julivert
- un got de vi blanc
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol amb aigua poseu les prunes en remull, perquè s'inflin.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la costella i les salsitxes tallades a trossos. Mentrestant, talleu la ceba en rodanxes fines, peleu els alls, i, quan la carn s'hagi enrossit, afegiu-ho a la cassola, juntament amb el julivert, i deixeu-ho sofregir fins que s'enrosseixi.
Mentrestant, a part, en una olla, poseu aigua a bullir i ratlleu el tomàquet. Seguidament, afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts a foc mitjà.
Passat aquest temps, poseu els fideus a la cassola, remeneu-los bé i cobriu-los amb l'aigua calenta que heu deixat bullint. Quan torni a arrencar el bull, afegiu-hi les prunes que teníeu en remull, remeneu-ho bé, poseu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.
I ja per acabar, ja podeu servir els fideus.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la costella i les salsitxes tallades a trossos. Mentrestant, talleu la ceba en rodanxes fines, peleu els alls, i, quan la carn s'hagi enrossit, afegiu-ho a la cassola, juntament amb el julivert, i deixeu-ho sofregir fins que s'enrosseixi.
Mentrestant, a part, en una olla, poseu aigua a bullir i ratlleu el tomàquet. Seguidament, afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts a foc mitjà.
Passat aquest temps, poseu els fideus a la cassola, remeneu-los bé i cobriu-los amb l'aigua calenta que heu deixat bullint. Quan torni a arrencar el bull, afegiu-hi les prunes que teníeu en remull, remeneu-ho bé, poseu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.
I ja per acabar, ja podeu servir els fideus.