Fideuà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, baixa en greixos i rica en proteïnes. En podem menjar 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de fideu petit
  • 1 sípia
  • 1 rap
  • 4 llagostins
  • 1 tomàquet gros i madur
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • 1 got de vi blanc
  • sal
  • oli verge extra
  • llorer
  • el cap i l'espina del rap
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 all

PREPARACIÓ

1. Fem el fumet: posem a bullir l'espina i el cap del rap, una ceba, un porro, una pastanaga, l'all i el llorer. 25 minuts cuinant, i 25 minuts de repòs.



2. En una paella, saltarem amb oli els fideus fins que quedin ben rossos. Un cop enrossits, els reservarem.



3. A la mateixa paella, enrossirem molt la ceba i hi tirarem el pebrot verd i l'all. I els continuarem saltant afegint-hi una mica més d'oli i d'aigua fins que s'evaporin els sucs. Hi afegim el vi blanc, i, quan estigui evaporat, ho reservem.



4. Tallem els calamars a rodelles, i la sípia, a quadradets (reservant la melsa).



5. Mitja melsa la incorporem al sofregit de ceba i pebrot.



6. Hi afegim els fideus. Quan està tot ben incorporat hi afegim el fumet, i, quan faci xup-xup, hi afegim tot el calamar, la sípia, i el rap tallat a trossos. Ho deixem uns 5 minuts fent xup-xup. Hi tirem una fulla de llorer.



7. Hi afegim els llagostins i el rap i ho posem al forn a 200 graus, 5 minuts.
Anar al contingut