Fetge gras al vapor amb tòfona i patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 fetge gras de 650 g
- 1 enciam francès
- 80 g de tòfona
- 1 tassa de brou de tòfona
- 1 tassa de brou de vedella
- 500 g de patata Ratte
- mantega
- herbes (julivert, porradell, cerfull)
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, retireu els troncs de les fulles d'enciam i poseu-les durant 10 segons en una cassó amb aigua bullint.
Després, refredeu-les amb aigua i gel. A continuació, talleu una ració de fetge gras i salpebreu-lo. Cobriu el fetge gras amb làmines de tòfona. Tot seguit, emboliqueu el fetge gras amb fulles d'enciam i col·loqueu el farcell en la vaporera de bambú. Poseu la vaporera sobre un cassó amb brou de vedella i deixeu-ho coure durant 11 minuts. Per preparar la guarnició, peleu les patates, que prèviament haureu bullit, i aixafeu-les amb una forquilla. Afegiu-hi mantega, oli, sal i herbes, i remeneu-ho. I ja per acabar, emplateu la patata i col·loqueu-hi el fetge gras a sobre. Salpebreu-ho.
Després, refredeu-les amb aigua i gel. A continuació, talleu una ració de fetge gras i salpebreu-lo. Cobriu el fetge gras amb làmines de tòfona. Tot seguit, emboliqueu el fetge gras amb fulles d'enciam i col·loqueu el farcell en la vaporera de bambú. Poseu la vaporera sobre un cassó amb brou de vedella i deixeu-ho coure durant 11 minuts. Per preparar la guarnició, peleu les patates, que prèviament haureu bullit, i aixafeu-les amb una forquilla. Afegiu-hi mantega, oli, sal i herbes, i remeneu-ho. I ja per acabar, emplateu la patata i col·loqueu-hi el fetge gras a sobre. Salpebreu-ho.