Fetge gras after-eight
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Ivern
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 k de fetge d'ànec (foie)
- 100 ml de suc de carn
- 4 escalunyes
- 1 manat de menta
- 1 got de Porto
- 1 cullerada de lecitina de soja
- 20 g de xocolata negra en rajola gran
- 100 g de sucre
- sal de Guérande
- pebre blanc trencat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el sucre en un cassó i deixeu-lo desfer.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi les escalunyes senceres i pelades, remeneu-ho bé, poseu-hi el Porto i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau durant uns 15-20 minuts.
Mentrestant, poseu el suc de carn en un cassó amb unes quantes fulles de menta i quan arrenqui el bull, retireu-lo del foc i deixeu-lo infusionar uns minuts.
A continuació, en una paella sense oli salteu un tall de fetge d'ànec. Quan estigui dauradet, retireu-lo del foc, poseu-hi una mica de sal de Guérande i pebre blanc a sobre i reserveu-lo sobre paper absorbent.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu unes quantes fulles de menta durant uns segons.
Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les, poseu-les en un altre bol amb una mica d'aigua mineral, sucre i sal i tritureu-ho amb el túrmix.
Finalment, afegiu-hi una mica de lecitina de soja i emulsioneu-ho amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu les escalunyes caremel·litzades, poseu-hi el fetge a sobre, salseu-ho amb una mica de suc de carn amb menta pel voltant, ratlleu-hi la xocolata per sobre i guarniu el plat amb una mica d'emulsió de menta.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi les escalunyes senceres i pelades, remeneu-ho bé, poseu-hi el Porto i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau durant uns 15-20 minuts.
Mentrestant, poseu el suc de carn en un cassó amb unes quantes fulles de menta i quan arrenqui el bull, retireu-lo del foc i deixeu-lo infusionar uns minuts.
A continuació, en una paella sense oli salteu un tall de fetge d'ànec. Quan estigui dauradet, retireu-lo del foc, poseu-hi una mica de sal de Guérande i pebre blanc a sobre i reserveu-lo sobre paper absorbent.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu unes quantes fulles de menta durant uns segons.
Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les, poseu-les en un altre bol amb una mica d'aigua mineral, sucre i sal i tritureu-ho amb el túrmix.
Finalment, afegiu-hi una mica de lecitina de soja i emulsioneu-ho amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu les escalunyes caremel·litzades, poseu-hi el fetge a sobre, salseu-ho amb una mica de suc de carn amb menta pel voltant, ratlleu-hi la xocolata per sobre i guarniu el plat amb una mica d'emulsió de menta.