Fetge fresc d'ànec, poma, taronja i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Barba
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Marquès, Camprodon
INGREDIENTS
- 1 fetge fresc d'uns 600 g
- 1 manat d'espinacs frescos
- 2 taronges
- 2 pomes
- avellanes
- sucre
- vinagre balsàmic
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sucre bulliu la taronja pelada i tallada a daus juntament amb la pell durant 30 minuts.
Seguidament, tritureu-la amb el túrmix.
A continuació, poseu en un cassó el vinagre balsàmic amb una mica de sucre i deixeu-lo reduir.
Mentrestant, traieu el cor de les pomes, poseu-les en una safata amb molt de sucre per sobre, tapeu la safata amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 160 graus. Després, peleu-les i tritureu-les amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els espinacs tallats a trossos durant uns segons.
Finalment, en una paella ben calenta i sense oli salteu un tall de fetge fresc, ja salat, fins que quedi ben dauradet.
I ja per acabar, emplateu els espinacs amb el fetge a sobre, poseu-hi la poma i la taronja al costat, salseu-ho tot amb la reducció de vinagre i guarniu el plat amb unes quantes avellanes.
Seguidament, tritureu-la amb el túrmix.
A continuació, poseu en un cassó el vinagre balsàmic amb una mica de sucre i deixeu-lo reduir.
Mentrestant, traieu el cor de les pomes, poseu-les en una safata amb molt de sucre per sobre, tapeu la safata amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 160 graus. Després, peleu-les i tritureu-les amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els espinacs tallats a trossos durant uns segons.
Finalment, en una paella ben calenta i sense oli salteu un tall de fetge fresc, ja salat, fins que quedi ben dauradet.
I ja per acabar, emplateu els espinacs amb el fetge a sobre, poseu-hi la poma i la taronja al costat, salseu-ho tot amb la reducció de vinagre i guarniu el plat amb unes quantes avellanes.