Fereni (Crema dolça de llet) - Iran

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Zahra Nassir, la Floresta

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 5 cullerades de midó de blat de moro
  • 5 cullerades de sucre
  • aigua de roses
  • 2 grapats de pistatxos crus
  • canyella en pols
  • safrà

PREPARACIÓ

La nit anterior, deixeu els pistatxos en remull. D'aquesta manera us serà molt més fàcil pelar-los.
Poseu una cassola al foc i escalfeu-hi gairebé tota la llet. Reserveu-ne mig got.
Desfeu el midó de blat de moro en un got amb la mica de llet freda que heu reservat.
Quan la llet comenci a escalfar-se, aboqueu-hi el got de llet amb midó i el sucre i remeneu-ho.
Afegiu-hi uns brins de safrà i un rajolí d'aigua de roses.
Deixeu el foc al mínim i remeneu-ho tota l'estona per evitar que se us enganxi a la cassola. Quan la consistència comenci a ser cremosa, retireu la cassola del foc. Tingueu en compte que la barreja, en refredar-se, s'espessirà més.
Serviu aquesta crema en copes o bols individuals i deixeu-los temperar.
Peleu els pistatxos i trossegeu-los ben menuts.
Escampeu a cada bol uns quants pistatxos i una mica de canyella en pols per sobre i deixeu els bols dins la nevera fins al moment de servir.

Anar al contingut