Fedjos (Bunyols de plàtan) - Cap Verd
- Programa: Karakia
- Cuina: Alcidia Delgado, Sant Feliu de Llobregat
INGREDIENTS
- 4 ous
- 2 plàtans madurs
- farina
- llevat
- sucre
- llet
- sal i oli
PREPARACIÓ
Peleu i talleu a trossets els plàtans, com més madurs, millor. En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous i els plàtans. Heu d'anar aixafant els bocins de plàtan perquè no hi quedin grumolls. Afegiu-hi una cullerada de sal i un parell de sucre. Barregeu-ho i continueu aixafant-t'ho tot. Incorporeu al bol unes quantes cullerades de farina. Seguiu remenant; la pasta us ha de quedar més aviat espessa. Afegiu-hi més farina, més sucre i un raig de llet. Al final, poseu-hi un parell de culleradetes de llevat en pols i remeneu-ho amb energia. Us ha de quedar una pasta homogènia i elàstica, però no líquida. En una paella amb oli no gaire calent, aneu-hi abocant cullerades de pasta. Tingueu en compte que els bunyols no s'enganxin perquè s'inflen una mica. Quan vegeu que d'un costat ja són daurats, gireu-los i, un cop daurats de l'altre costat, traieu-los de la paella i deixeu-los damunt un paper absorbent perquè n'eliminin l'excés d'oli. Aquests bunyols se solen servir com a aperitiu. Es poden prendre freds, tot i que són molt més bons calents.