Faves ofegades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les faves, com els pèsols, tot i ser fresques i de color verd, són del grup dels llegums, rics en hidrats de carboni i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 700g de faves desgranades (1,5 kg amb tavella)
  • 250g de cansalada (ja cuita)
  • 600 ml de brou de porc
  • Pebre blanc
  • Flor de sal
  • 1 carquinyoli
  • 25g de xocolata
  • 1 all confitat
  • 25g d'ametlles torrades
  • 1 llima
  • Menta
  • Oli OVE
  • 1 gra d'all
  • 2 cebes tendres
  • Conyac
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem desgranant les faves tendres i les reservem.
  2. Tallem la cansalada que hem cuit en un brou fet amb api, nap, ceba, cigrons, llorer, julivert, gingebre, sal, peus, garró i la cansalada. L'hem cuit 50 minuts en una olla de pressió i ha reposat 50 minut més sense destapar-ne l'olla.
  3. Un cop freda, l'eixuguem, en traiem la crosta i la tallem a làmines molt fines. Si cal, posem la cansalada a la nevera perquè estigui més ferma.
  4. Un cop tallada la cansalada, l'emboliquem amb paper sulfurat dins d'una carmanyola i la reservem a la nevera.
  5. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli.
  6. Mentre l'oli s'escalfa, laminem un all. Afegim l'all laminat a la cassola i l'hifem ballar a foc baix.
  7. Tallem a rodelles finíssimes dues cebes tendres
  8. Posem un recipient al foc per escalfar el brou de porc.
  9. Afegim les cebes a la cassola i les sofregim a foc ben baix fins que quedin toves.
  10. Aboquem un raig de conyac a la cassola i deixem que l'alcohol se n'evapori molt a poc a poc.
  11. Afegim les faves desgranades a la cassola i ho salpebrem.
  12. Integrem bé tots els ingredients de la cassola, la tapem amb paper sulfurat i ho deixem coure 5 minuts.
  13. Aboquem el brou de porc ja calent a la cassola. Tornem a tapar la cassola amb paper sulfurat i ho deixem coure 15 minuts, amb el foc ben baix, al mínim.
  14. Fem la picada: posem al morter el carquinyoli, la xocolata, un gra d'all confitat, ametlles torrades, sal i pebre blanc. La reservem al morter mateix.
  15. Posem la planxa al foc per coure la cansalada que tenim reservada a la nevera. La coem i la reservem en un plat amb paper absorbent. Hi afegim flor de sal i pebre blanc i en retirem el paper per evitar que quedi tova.
  16. Piquem unes quantes fulles de menta per guarnir el plat de faves.
  17. Afegim la picada a la cassola, ho integrem tot i ho coem dos minuts més.
  18. Emplatem les faves i hi posem per sobre la cansalada, la menta i unes quantes gotes de llima espremuda al moment.
Anar al contingut