Faves a l'estil de l'àvia Montserrat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Fanals Bonay
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Bonay, Peratallada
INGREDIENTS
- 2 kg de faves amb tavella
- 150 g de costella de porc
- 100 g de cansalada
- 200 g de pèsols amb tavella
- 100 g de botifarra negra
- 100 g de botifarra catalana
- Herbes aromàtiques: ceba tendra, all tendre, marduix i menta
- 1 ceba
- oli
- llard
- sal
- sucre
- vi blanc
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli i llard en una paella i sofregiu-hi la cansalada, la costella i les botifarres. Retireu-ho tot de la paella.
A continuació, poseu l'oli de fregir les carns a la cassola i sofregiu-hi la ceba tallada. Quan estigui ben rossa, incorporeu-hi el vi blanc. Deixeu que s'evapori una mica l'alcohol i afegiu-hi la cansalada i la costella i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi les faves pelades i les herbes aromàtiques. Deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. Després, afegiu-hi les botifarres i els pèsols pelats, rectifiqueu de sucre i de sal i incorporeu-hi una mica d'aigua calenta. Deixeu-ho coure 10 minuts més i ja podreu emplatar-ho. Podeu decorar el plat amb una mica de menta.
A continuació, poseu l'oli de fregir les carns a la cassola i sofregiu-hi la ceba tallada. Quan estigui ben rossa, incorporeu-hi el vi blanc. Deixeu que s'evapori una mica l'alcohol i afegiu-hi la cansalada i la costella i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi les faves pelades i les herbes aromàtiques. Deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. Després, afegiu-hi les botifarres i els pèsols pelats, rectifiqueu de sucre i de sal i incorporeu-hi una mica d'aigua calenta. Deixeu-ho coure 10 minuts més i ja podreu emplatar-ho. Podeu decorar el plat amb una mica de menta.