Fatuix (Amanida verda amb pa torrat) - Damasc, Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona

INGREDIENTS

  • enciam
  • canonges
  • cogombre
  • pebrot vermell
  • tomàquet
  • ceba
  • khebes (pa àrab)
  • suc de llimona
  • menta seca
  • sumac
  • pa fregit
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Esbandiu l'enciam i talleu-lo a trossets petits. Esbandiu, també, els canonges. Escorreu-ho tot i poseu-ho en un bol.
Renteu i trossegeu els tomàquets i el pebrot. Peleu la ceba i talleu-la menuda. Peleu i talleu a trossos no gaire grossos el cogombre.
Afegiu-ho tot al bol i condimenteu-ho amb una mica de sumac, menta seca, un bon raig de suc de llimona, sal i oli.
Poseu oli abundant en una paella.
Talleu el pa a tires i, després, a quadradets petits. Fregiu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent perquè deixi anar l'oli sobrer.
Després, poseu-ne una part per sobre de l'amanida i la resta en un bol perquè qui en vulgui més, n'agafi.
 
Nota:
Si no trobeu el pa àrab, el podríeu substituir per unes tortillas.
 
Anar al contingut