Fatuix (Amanida verda amb pa torrat) - Damasc, Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona
INGREDIENTS
- enciam
- canonges
- cogombre
- pebrot vermell
- tomàquet
- ceba
- khebes (pa àrab)
- suc de llimona
- menta seca
- sumac
- pa fregit
- sal i oli
PREPARACIÓ
Esbandiu l'enciam i talleu-lo a trossets petits. Esbandiu, també, els canonges. Escorreu-ho tot i poseu-ho en un bol.
Renteu i trossegeu els tomàquets i el pebrot. Peleu la ceba i talleu-la menuda. Peleu i talleu a trossos no gaire grossos el cogombre.
Afegiu-ho tot al bol i condimenteu-ho amb una mica de sumac, menta seca, un bon raig de suc de llimona, sal i oli.
Poseu oli abundant en una paella.
Talleu el pa a tires i, després, a quadradets petits. Fregiu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent perquè deixi anar l'oli sobrer.
Després, poseu-ne una part per sobre de l'amanida i la resta en un bol perquè qui en vulgui més, n'agafi.
Nota:
Si no trobeu el pa àrab, el podríeu substituir per unes tortillas.
Renteu i trossegeu els tomàquets i el pebrot. Peleu la ceba i talleu-la menuda. Peleu i talleu a trossos no gaire grossos el cogombre.
Afegiu-ho tot al bol i condimenteu-ho amb una mica de sumac, menta seca, un bon raig de suc de llimona, sal i oli.
Poseu oli abundant en una paella.
Talleu el pa a tires i, després, a quadradets petits. Fregiu-lo i deixeu-lo sobre un paper absorbent perquè deixi anar l'oli sobrer.
Després, poseu-ne una part per sobre de l'amanida i la resta en un bol perquè qui en vulgui més, n'agafi.
Nota:
Si no trobeu el pa àrab, el podríeu substituir per unes tortillas.