Fårikål (Estofat de xai) - Noruega

  • Programa: Karakia
  • Cuina: May Skonhaug, Barcelona

INGREDIENTS

  • una cuixa de xai
  • un tros de col
  • patates
  • pebre negre en gra
  • sal
  • aigua

PREPARACIÓ

Renteu els trossos de carn i talleu la col.
En una cassola feu-hi una base de col; a sobre hi poseu uns quants trossos de carn, sal i pebre negre en gra. Torneu-hi a posar una altra capa de col, carn, sal i pebre i finalment una de col.
Si es vol que la salsa quedi espessa, cal que poseu una mica de farina entre capa i capa. Afegiu-hi un litre d'aigua i deixeu-ho coure, tapat, durant unes dues o tres hores.
Acompanyeu el guisat amb unes quantes patates bullides amb aigua i sal.
Aquest plat es pot preparar el dia abans. És molt més gustós si es deixa reposar d'un dia per l'altre.

Anar al contingut