Fårikål (Estofat de xai) - Noruega
- Programa: Karakia
- Cuina: May Skonhaug, Barcelona
INGREDIENTS
- una cuixa de xai
- un tros de col
- patates
- pebre negre en gra
- sal
- aigua
PREPARACIÓ
Renteu els trossos de carn i talleu la col.
En una cassola feu-hi una base de col; a sobre hi poseu uns quants trossos de carn, sal i pebre negre en gra. Torneu-hi a posar una altra capa de col, carn, sal i pebre i finalment una de col.
Si es vol que la salsa quedi espessa, cal que poseu una mica de farina entre capa i capa. Afegiu-hi un litre d'aigua i deixeu-ho coure, tapat, durant unes dues o tres hores.
Acompanyeu el guisat amb unes quantes patates bullides amb aigua i sal.
Aquest plat es pot preparar el dia abans. És molt més gustós si es deixa reposar d'un dia per l'altre.
En una cassola feu-hi una base de col; a sobre hi poseu uns quants trossos de carn, sal i pebre negre en gra. Torneu-hi a posar una altra capa de col, carn, sal i pebre i finalment una de col.
Si es vol que la salsa quedi espessa, cal que poseu una mica de farina entre capa i capa. Afegiu-hi un litre d'aigua i deixeu-ho coure, tapat, durant unes dues o tres hores.
Acompanyeu el guisat amb unes quantes patates bullides amb aigua i sal.
Aquest plat es pot preparar el dia abans. És molt més gustós si es deixa reposar d'un dia per l'altre.