Falàfel

INGREDIENTS

  • Per fer la massa

    200 g de cigró cuit

    1 gra d'all escaldat

    1 ceba de Figueres

    1 branca de coriandre

    2 cullerades de farina de cigró

    1 cullerada de pebre vermell dolç

    1 cullerada de comí en gra

    1 cullerada de sèsam torrat

    sal

     

    4 pans de pita

    ruca

    1 ceba morada

    1 branca de coriandre

    1 bitxo vermell fresc

    1 llima

    1 iogurt grec

    1 raig d'oli de sèsam

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Triturem els cigrons cuits ben secs (els haurem deixat a la nevera, destapats amb paper absorbent perquè perdin tota l'aigua de la cocció).

Els barregem amb l'all, la ceba de Figueres, el coriandre, la farina de cigró, el pebre vermell, el sèsam torrat, el comí en gra i una punta de sal.

Amb aquesta massa, fem boletes ovalades amb les mans molles perquè no se'ns enganxin. Un cop fetes, les fregim amb oli d'oliva verge extra a foc molt fort. Les reservem amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.

En un bol a part hi barregem el iogurt grec, una mica de ratlladura i suc de llima, la ceba morada tallada a ploma, el coriandre picat, el bitxo a rodelles, l'oli de sèsam i en fem una salsa per acompanyar els falàfels.

Servim els falàfels amb una mica de salsa per sobre, ruca i el pa de pita que haurem escalfat prèviament en una paella.

Anar al contingut