Fajita de pollastre i allioli de pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són uns dels fruits secs més rics en proteïnes vegetals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 tortillas

    2 pits de pollastre

    2 grans d'all negre

    1 cabeça d'alls

    1 ceba xinesa

    1 ou

    125 g pinyons

    Piparres envinagrades

    Blat de moro torrat

    Pebre vermell fumat dolç

    Cardamom en pols

    Comí en pols

    Coriandre

    Gingebre

    Sucre morè

    Pebre negre

    Sal

    Oli suau

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Marinem el pollastre, posant els pits en un atuell. Hi afegim una sèrie d'espècies: una culleradeta de comí en pols, una culleradeta de cardamom en pols, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç, un dit de gingebre que ratllem, uns 20 g de sal i dues culleradetes de sucre morè. Hi aboquem oli, ho integrem bé i ho deixem 6 hores a la nevera, ben tapat.
  2. Per fer l'allioli, escalivem una cabeça d'alls uns 35', fins que veieu que plora. Si la coeu al forn, serà a uns 180º. Torrem els pinyons en una paella sense oli, fins que se n'activin els perfums. En un got batedor hi posem els pinyons torrats, la cabeça d'alls escalivada, dos grans d'all negre, un polsim de sal i un rovell d'ou. Hi podem posar pebre negre al gust. Ho cobrim amb oli i ho emulsionem. Si ens cal, hi afegim una mica d'aigua perquè ens lligui bé. Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient.
  3. Un cop tenim el pollastre marinat, en traiem l'excés d'espècies, el tallem a tires fines i el saltem en una paella.
  4. Escalfem les tortillas mexicanes. Les omplim amb el pollastre saltat. El pintem amb l'allioli de pinyons. Ho acabem posant-hi per damunt ceba xinesa que haurem tallat a rodelles menudes, unes piparres envinagrades que també haurem tallat a rodelles, una mica de blat de moro torrat que haurem picat a un morter i una mica de coriandre.
Anar al contingut