Estofat de pèsols amb sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ferran Sánchez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: RamAula Chocavic, Gurb
INGREDIENTS
- 1'5 kg de pèsols
- 80 g de sípia
- 1 tasseta de sofregit de tomàquet
- 1/2 l de brou fet amb les beines dels pèsols
- 4 escalunyes
- menta
- oli verge
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu l'oli i les escalunyes en un cassó i remeneu-ho.
Quan les escalunyes estiguin daurades, afegiu-hi els pèsols, una mica de brou i unes fulles de menta. Remeneu-ho, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Mentrestant, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la sípia. Quan estigui daurada, incorporeu-hi el sofregit de tomàquet (que prèviament haureu fet amb oli, ceba picada i tomàquet sense pell ni llavors). Tot seguit, afegiu-hi una mica del caldo dels pèsols, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Després incorporeu els pèsols a la cassola amb la sípia i deixeu-ho coure 5 minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat.
Quan les escalunyes estiguin daurades, afegiu-hi els pèsols, una mica de brou i unes fulles de menta. Remeneu-ho, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts. Mentrestant, poseu oli en una cassola i afegiu-hi la sípia. Quan estigui daurada, incorporeu-hi el sofregit de tomàquet (que prèviament haureu fet amb oli, ceba picada i tomàquet sense pell ni llavors). Tot seguit, afegiu-hi una mica del caldo dels pèsols, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Després incorporeu els pèsols a la cassola amb la sípia i deixeu-ho coure 5 minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat.