Anar a la navegació principal

Estofat de carbassa i castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El color ataronjat de la carbassa ens diu que conté vitamina A, un nutrient essencial per a la vista, la pell i el bon estat del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    800 g carbassa

    600 ml brou de pollastre

    200 g xoriço

    12 castanyes

    12 olives sense pinyol sevillanes

    3 fulles de sàlvia

    2 cebes tendres

    1 pebrot vermell

    1 gra d'all

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç

    1 cullerada de pebre vermell fumat picant

    Pebre negre

    Vi blanc

    Oli OVE

    Llorer

    Aigua mineral

    Julivert

    Sal

    Oli de confitar

     

PREPARACIÓ

 

  1. Tallem 12 castanyes i les escaldem en un pot amb aigua bullint durant 5 minuts.
  2. Refredem les castanyes en un bol amb aigua i gel i les pelem. Ho guardem tot.
  3. Tallem a brunesa 2 cebes tendres i les enrossim en una cassola amb oli.
  4. Laminem de llarg 1 gra d'all i el fem ballar en un pot amb oli OVE
  5. Afegim al pot 3 fulles de sàlvia, 1 fulla de llorer, 2 branques de julivert. Ho remenem tot.
  6. Afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i 1 de picant. Ho ofeguem tot amb vi blanc i ho retirem del foc.
  7. Traiem de la nevera un flascó amb 600 ml de brou de pollastre i l'escalfem en un pot.
  8. Pelem i tallem a la brunesa 1 pebrot vermell i l'afegim a la ceba rossa. Ho remenem tot.
  9. Afegim el refregit i el brou a la cassola i ho deixem a foc lent.
  10. Pelem i tallem a macedònia 200 g de xoriço i el fregim en una paella amb oli que algun altre dia hem fet servir per confitar. Retirem el xoriço l'afegim a la cassola
  11. Pelem i tallem a mida mossegada la carbassa i l'enrossim en el mateix oli que hem fet servir per al xoriço.
  12.  Afegim la carbassa i les castanyes a la cassola. Ho remenem tot, ho tapem i ho deixem fent xup-xup durant 25 minuts.
  13.  Tallem a la brunesa 12 olives sevillanes sense pinyol i unes fulles de julivert.
  14. Servim amb les olives i el julivert.
Anar al contingut