Esqueixada de bonítol

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els tomàquets són una hortalissa altament nutritiva, crus ens aporten molta vitamina C i E, cuinats es potencia l'efecte del licopé i de la vitamina A, totes substàncies amb gran efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1/2 bonítol  

    1 l aigua mineral  

    20 g sal fina  

    3 tomàquets tipus pebrot  

    2 cebes tendres 

     1 ou  

    10 tomàquets confitats  

    10 tàperes  

    1 llima  

    1 fulla peril·la (shiso) 

    Estragó  

    Fonoll marí  

    Oli OVE  

PREPARACIÓ

  1. Descongelem un bonítol a la nevera (l'hem congelat a fi d'eliminar la hipotètica presència d'anisakis) 
  2. L'esqueixem amb les mans i el fiquem dins un bol. 
  3. Posem en un got batedor 1 litre d'aigua mineral i 20 g de sal fina. Ho barregem amb el braç elèctric i posem la solució al bol del bonítol. Ho deixem submergit durant 15 minuts. 
  4. Tallem a rodelles 2 cebes tendres. Submergim les rodelles en un bol amb aigua durant 5 minuts (perdran la fortor). 
  5. Posem al túrmix 1 ou, el suc d'una llima, sal, una mica d'estragó i oli OVE. Fem una maionesa.  
  6. Un cop feta, la fiquem dins d'una mànega de pastisseria. 
  7. Posem 10 tomàquets confitats, prèviament eixugats, en un got batedor. Hi afegim un rajolí d'aigua mineral i un rajolí d'oli OVE. Ho batem i ho aboquem dins d'un altre biberó. Hem fet una tapenade de tomàquet. 
  8. Tallem a rodelles 3 tomàquets pebrot. Els reservem. 
  9. Eixuguem el bonítol i la ceba que teníem en aigua. 
  10. Emplatem sobre una base de tomàquet a rodelles, la ceba, el bonítol esqueixat i uns punt de maonesa i de tapenade.   
  11. Completem la presentació amb unes tàperes, una fulla picada de peril·la (shiso), una mica de fonoll marí i un rajolinet d'oli OVE. Llest! 
Anar al contingut