Esqueixada cuita
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina de bacallà
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 bosses de bacallà d'Islàndia esqueixat La Sirena
- 4 tomàquets
- 2 pebrots vermells
- oli
- sal
- pasta d'oliva negra
- enciams variats
PREPARACIÓ
Per començar, aboqueu el bacallà congelat directament en un cassó amb aigua bullint, i quan torni a arrencar el bull, apagueu el foc, compteu 10 segons, escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
A continuació, escaliveu al caliu els tomàquets i els pebrots a la barbacoa (de taula).
Quan estiguin escalivats, deixeu-los refredar una mica, peleu els tomàquets, trinxeu-los, amaniu-los amb oli i sal i reserveu-los. Després, peleu els pebrots, talleu-los a tires i reserveu-los.
Tot seguit, barregeu en un bol el bacallà amb el tomàquet amanit.
Finalment, dissoleu la pasta d'oliva amb oli en un bol.
I ja per acabar, emplateu bacallà esqueixat amb tomàquet, poseu-hi les tires de pebrot per sobre i guarniu-ho amb una culleradeta de pasta d'oliva negra per sobre i unes fulles d'enciam.
A continuació, escaliveu al caliu els tomàquets i els pebrots a la barbacoa (de taula).
Quan estiguin escalivats, deixeu-los refredar una mica, peleu els tomàquets, trinxeu-los, amaniu-los amb oli i sal i reserveu-los. Després, peleu els pebrots, talleu-los a tires i reserveu-los.
Tot seguit, barregeu en un bol el bacallà amb el tomàquet amanit.
Finalment, dissoleu la pasta d'oliva amb oli en un bol.
I ja per acabar, emplateu bacallà esqueixat amb tomàquet, poseu-hi les tires de pebrot per sobre i guarniu-ho amb una culleradeta de pasta d'oliva negra per sobre i unes fulles d'enciam.