Espatlletes de conill amb patates emmascarades i ceps al vi ranci

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)

INGREDIENTS

  • 8 espatlletes de conill
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1/4 l de vi blanc
  • 1/4 l de fons de carn
  • 1 fulla de llorer
  • pebre negre en gra
  • sal
  • Per fer les patates emmascarades:
  • 500 g de patates
  • aigua
  • sal
  • 200 g de botifarra negra sense pell
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • oli d'oliva
  • Per fer els ceps al vi ranci:
  • 200 g de ceps sencers
  • 1 copa de vi ranci
  • fons de carn
  • 2 o 3 nous de mantega
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'oli, el fons de carn, el vi blanc, una mica de sal i pebre, l'all, el llorer i les espatlletes de conill, ja salades, i deixeu-ho confitar a foc suau durant 45 minuts.

Mentrestant, poseu les patates, senceres i sense pelar, en un cassó amb aigua freda i sal abundant i deixeu-les bullir. Quan estiguin cuites, escorreu-les, deixeu-les refredar, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les i reserveu-les.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro i l'all picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la botifarra tallada a daus i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi la patata aixafada, torneu-ho a remenar bé i deixeu-ho coure un parell de minutets més.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els ceps sencers. Quan estiguin rossos, afegiu-hi una mica de fons de carn i el vi ranci i deixeu-ho reduir una estona. Després, poseu-hi la mantega, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Finalment, en una paella amb una gota d'oli salteu les espatlletes confitades fins que quedin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu les espatlletes i poseu-hi un parell de quenelle de patata emmascarada a un costat i els ceps a l'altre costat.

Anar al contingut