Espatlla de xai rostida amb bolets

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 2 espatlles de xai
  • 4 cebes mitjanes
  • 12 tomàquets
  • 1 cabeça d'alls
  • bolets (ceps, trompetes de la mort, carlets, fredolics...)
  • 6 patates
  • oli i sal
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa d'aigua

PREPARACIÓ

Saleu l'espatlla i fregiu-la en una cassola amb oli.
Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli.

A continuació, poseu l'espatlla en una plata de forn i poseu-hi la ceba pel damunt, les cabeces d'all, els tomàquets sencers, el vi ranci i el vi blanc, i mulleu-ho tot amb aigua. Deixeu-ho coure al forn durant una hora a 200 graus.

Tot seguit, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en un cassó amb oli.

Després, talleu els bolets i salteu-los en una paella amb oli.

I ja per acabar, afegiu les patates i els bolets a la plata de forn i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut