Espatlla de xai rostida amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 2 espatlles de xai
- 4 cebes mitjanes
- 12 tomàquets
- 1 cabeça d'alls
- bolets (ceps, trompetes de la mort, carlets, fredolics...)
- 6 patates
- oli i sal
- 1 copa de vi blanc
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa d'aigua
PREPARACIÓ
Saleu l'espatlla i fregiu-la en una cassola amb oli.
Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli.
A continuació, poseu l'espatlla en una plata de forn i poseu-hi la ceba pel damunt, les cabeces d'all, els tomàquets sencers, el vi ranci i el vi blanc, i mulleu-ho tot amb aigua. Deixeu-ho coure al forn durant una hora a 200 graus.
Tot seguit, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en un cassó amb oli.
Després, talleu els bolets i salteu-los en una paella amb oli.
I ja per acabar, afegiu les patates i els bolets a la plata de forn i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.
Mentrestant, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli.
A continuació, poseu l'espatlla en una plata de forn i poseu-hi la ceba pel damunt, les cabeces d'all, els tomàquets sencers, el vi ranci i el vi blanc, i mulleu-ho tot amb aigua. Deixeu-ho coure al forn durant una hora a 200 graus.
Tot seguit, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en un cassó amb oli.
Després, talleu els bolets i salteu-los en una paella amb oli.
I ja per acabar, afegiu les patates i els bolets a la plata de forn i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.