Espatlla de xai farcida de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Gruber
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona
INGREDIENTS
- 4 espatlles de xai
- 4 carxofes
- 2 cebes
- 4 cebes tendres
- 1 cabeça d'alls
- 3 fulles de llorer
- oli d'oliva
- 400 g de sal
- 400 g de sucre
- 2 cullerades de vinagre
- sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata la sal, el sucre, els alls i les fulles de llorer, remeneu-ho tot bé, poseu-hi l'espatlla desossada a sobre,
cobriu-la amb aquesta barreja i deixeu-la marinar a temperatura ambient durant una hora i mitja. Després, netegeu l'espatlla amb aigua i reserveu-la.
Mentrestant, poseu les carxofes en una safata, amaniu-les amb oli, sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 25 minuts a 180 graus. Després, peleu les carxofes i talleu els cors a dauets.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan estigui daurada, afegiu-hi els dauets de carxofa, el vinagre, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Tot seguit, farciu l'espatlla de xai amb la ceba i la carxofa, cosiu-la, poseu-la en una safata amb les cebes tendres tallades per la meitat, amaniu-ho tot amb oli i sal i deixeu-ho coure al forn durant 35 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu les cebes tendres, poseu-hi l'espatlla a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
cobriu-la amb aquesta barreja i deixeu-la marinar a temperatura ambient durant una hora i mitja. Després, netegeu l'espatlla amb aigua i reserveu-la.
Mentrestant, poseu les carxofes en una safata, amaniu-les amb oli, sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 25 minuts a 180 graus. Després, peleu les carxofes i talleu els cors a dauets.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan estigui daurada, afegiu-hi els dauets de carxofa, el vinagre, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Tot seguit, farciu l'espatlla de xai amb la ceba i la carxofa, cosiu-la, poseu-la en una safata amb les cebes tendres tallades per la meitat, amaniu-ho tot amb oli i sal i deixeu-ho coure al forn durant 35 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu les cebes tendres, poseu-hi l'espatlla a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.