Espatlla de xai farcida de carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Gruber
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 espatlles de xai
  • 4 carxofes
  • 2 cebes
  • 4 cebes tendres
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 fulles de llorer
  • oli d'oliva
  • 400 g de sal
  • 400 g de sucre
  • 2 cullerades de vinagre
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata la sal, el sucre, els alls i les fulles de llorer, remeneu-ho tot bé, poseu-hi l'espatlla desossada a sobre,
cobriu-la amb aquesta barreja i deixeu-la marinar a temperatura ambient durant una hora i mitja. Després, netegeu l'espatlla amb aigua i reserveu-la.

Mentrestant, poseu les carxofes en una safata, amaniu-les amb oli, sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 25 minuts a 180 graus. Després, peleu les carxofes i talleu els cors a dauets.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan estigui daurada, afegiu-hi els dauets de carxofa, el vinagre, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.

Tot seguit, farciu l'espatlla de xai amb la ceba i la carxofa, cosiu-la, poseu-la en una safata amb les cebes tendres tallades per la meitat, amaniu-ho tot amb oli i sal i deixeu-ho coure al forn durant 35 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu les cebes tendres, poseu-hi l'espatlla a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut