Espatlla de xai amb llet d'ovella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Planagumà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • 2 espatlles de 1/2 kg
  • 1 got de llet d'ovella
  • 8 g d'alga agar-agar
  • farigola
  • Per al brou:
  • 4 braons de xai i ossos d'espatlla
  • 200 g de pastanaga
  • 200 g de ceba
  • oli
  • 1 l d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els braons de xai, els ossos d'espatlla, la pastanaga tallada i la ceba picada en una plata de forn.
Afegiu-hi una mica d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn fins que estigui tot ben rostit. Després, poseu-ho tot en una olla, afegiu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant 30 minuts i coleu-ho.

A continuació, poseu l'espatlla de xai en una plata de forn, afegiu-hi l'oli d'oliva, la farigola i una mica de sal i deixeu-la coure-la al forn durant 3 hores a 180 graus.

Mentrestant, poseu la llet d'ovella i una mica de farigola en un cassó i deixeu que arrenqui el bull. Afegiu-hi l'alga agar-agar i remeneu-ho fins que s'hagi desfet. Després, coleu-ho, poseu-ho en una plata i deixeu-ho refredar a la nevera fins que qualli.

Un cop tingueu l'espatlla cuita, desosseu-la i daureu-la en una paella amb oli.

I ja per acabar, emplateu l'espatlla i poseu al cantó una mica de la llet quallada. Guarniu el plat amb una mica de farigola i poseu-hi la salsa per sobre.
Anar al contingut