Espatlla de cabrit rostida

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria del Mar Arnalot
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cúpula, Fundació Melchor Colet, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 espatlletes de cabrit
  • mantellina de porc
  • farigola
  • romaní
  • 1 cabeça d'alls
  • pebre negre en gra
  • 2 fulles de llorer
  • sal gruixuda
  • llard de porc
  • aigua Per guarnir (opcional):
  • bolets variats de temporada
  • espàrrecs
  • patates
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, poseu llard de porc i sal gruixuda al fons d'una safata pel forn.
Poseu-hi l'espatlla de cabrit a dins, tireu-hi sal i pebre, i afegiu-hi una cabeça d'all, les herbes i l'aigua. Deixeu-ho coure al forn a 120 o 130 graus durant 3 hores. Després, deixeu-la refredar i dessoseu-la. Mentrestant, poseu en remull la mantellina i canvieu-li l'aigua 2 o 3 vegades. A continuació, emboliqueu amb la mantellina l'espatlla desossada. Poseu-ho al forn a 200 o 210 graus perquè agafi color. Tot seguit, coleu el suc de la cocció de l'espatlla i poseu-ho en una paella calenta perquè es redueixi. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi la guarnició que previàment haureu saltat i deixeu-ho coure. I ja per acabar, talleu l'espatlla i emplateu-la acompanyada de la guarnició i la salsa.
Anar al contingut