Espardenyes amb tomàquet confitat, tòfona i ametllons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'espardenyes
  • 2 tomàquets cor de bou
  • 1/2 l d'oli d'oliva verge
  • alfàbrega fresca
  • fulles de julivert
  • alfàbrega morada
  • 50 g de tòfona d'estiu
  • 20 g d'ametllons tendres
  • amanida variada
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el tomàquet sencer, una mica de sal i pebre, unes fulles de julivert i d'alfàbrega, cobriu-ho amb oli i deixeu-ho confitar al forn a 85 graus durant 45 minuts.

A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo per la meitat i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes prèviament salades fins que estiguin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu les espardenyes, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i la tòfona tallada en juliana a sobre i guarniu el plat amb l'amanida, els ametllons i les fulles d'alfàbrega morada.
Anar al contingut