Espardenyes amb tomàquet confitat, tòfona i ametllons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'espardenyes
- 2 tomàquets cor de bou
- 1/2 l d'oli d'oliva verge
- alfàbrega fresca
- fulles de julivert
- alfàbrega morada
- 50 g de tòfona d'estiu
- 20 g d'ametllons tendres
- amanida variada
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el tomàquet sencer, una mica de sal i pebre, unes fulles de julivert i d'alfàbrega, cobriu-ho amb oli i deixeu-ho confitar al forn a 85 graus durant 45 minuts.
A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo per la meitat i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes prèviament salades fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les espardenyes, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i la tòfona tallada en juliana a sobre i guarniu el plat amb l'amanida, els ametllons i les fulles d'alfàbrega morada.
A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo per la meitat i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes prèviament salades fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les espardenyes, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i la tòfona tallada en juliana a sobre i guarniu el plat amb l'amanida, els ametllons i les fulles d'alfàbrega morada.