Espaguetis a la siciliana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roger de Gràcia
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g d'espaguetis
- 2 grans d'all
- 2 bitxos
- 2 tomàquets madurs
- 1/2 pot d'olives negres sense pinyol
- 1/2 pot d'olives verdes farcides d'anxova
- tàperes
- orenga
- julivert
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli enrossiu els bitxos i els alls tallats a làmines. Abans que els alls agafin massa color, afegiu-hi el tomàquet ratllat i aneu-ho remenant perquè no es cremi. Mentrestant, poseu aigua a bullir en un cassó. A continuació, talleu els dos tipus d'olives i les tàperes a rodanxes. Quan veieu que el tomàquet es comença a coure, afegiu les olives i les tàperes a la cassola i remeneu-ho bé. Després, poseu-hi el julivert picat, les fulles d'orenga, una mica de pebre, torneu-ho a remenar i apagueu el foc.
Tot seguit, quan l'aigua bulli, poseu-hi els espaguetis amb una mica de sal i deixeu-los bullir fins que estiguin cuits, però al dente'. El temps dependrà del gruix, del que indiqui el fabricant, o si, en aixafar-ne un amb els dits ja té la textura que ens agrada.
Finalment, escorreu els espaguetis, afegiu-los a la cassola de la salsa, barregeu-ho tot bé, poseu-los en un bol o en una plata i ja els podeu servir.
Tot seguit, quan l'aigua bulli, poseu-hi els espaguetis amb una mica de sal i deixeu-los bullir fins que estiguin cuits, però al dente'. El temps dependrà del gruix, del que indiqui el fabricant, o si, en aixafar-ne un amb els dits ja té la textura que ens agrada.
Finalment, escorreu els espaguetis, afegiu-los a la cassola de la salsa, barregeu-ho tot bé, poseu-los en un bol o en una plata i ja els podeu servir.