Escudella fina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cata 1.81, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 manats d'espinacs
- 1 tall de cansalada
- 1/2 kg de cigrons cuits
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 1 tall de cansalada viada
- 2 alls tendres
- 2 cebes tendres
- 1/2 copa de vi d'arròs
- salsa de soja
- sucre
- 4 escalunyes
- 1 gra d'all
- 1 got de vi ranci
- 1 l de brou
PREPARACIÓ
Per començar, marineu la cansalada en un bol amb els alls laminats, la ceba tallada a trossos, la sal, el sucre, el pebre, el vi d'arròs i la soja durant 2 hores.
. Tot seguit, en un cassó amb aigua, bulliu la cansalada envasada al buit durant unes 3 hores. Després, fregiu-la en una paella sense oli fins que quedi ben daurada i reserveu-la.
Per fer la salsa, en un cassó sense oli, fregiu-hi la cansalada viada tallada a trossets, les escalunyes picades i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el sucre, el vi ranci, la soja i el brou, deixeu-la reduir i reserveu-la.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi els espinacs durant uns segons.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi els espinacs amb els cigrons.
I ja per acabar, emplateu la cansalada al mig del plat, poseu-hi els espinacs i els cigrons a un costat i salseu-ho tot amb la salsa que heu preparat.
. Tot seguit, en un cassó amb aigua, bulliu la cansalada envasada al buit durant unes 3 hores. Després, fregiu-la en una paella sense oli fins que quedi ben daurada i reserveu-la.
Per fer la salsa, en un cassó sense oli, fregiu-hi la cansalada viada tallada a trossets, les escalunyes picades i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el sucre, el vi ranci, la soja i el brou, deixeu-la reduir i reserveu-la.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi els espinacs durant uns segons.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi els espinacs amb els cigrons.
I ja per acabar, emplateu la cansalada al mig del plat, poseu-hi els espinacs i els cigrons a un costat i salseu-ho tot amb la salsa que heu preparat.