Escudella de fideus amb mongetes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'escudella es un plat molt complet i energètic, ja que conté els principals grups d'aliments que configuren un àpat equilibrat, és ideal com a plat únic, acompanyat d'una peça de fruita fresca per postres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g mongeta del ganxet  

    120 g fideus  

    Bull blanc de llengua 

    Bull negre de llengua 

    1/4 papada  

    1/4 de col verda  

    1 cuixa de gallina  

    2 porros  

    1 cabeça d'alls  

    2 xirivies  

    1 tall de botifarra de perol  

    1 os de pernil  

    1,5 kg sal fina  

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Si la papada i la cuixa de gallina tenen plomes o pèls, els socarrimem amb una flama i després n'eliminarem els punts socarrimats que han quedat a la superfície.  
  2. Posem en una carmanyola una capa de sal fina; al damunt, la carn, i després la cobrim amb una altra capa de sal. Curem la carn amb sal 30 minuts.
  3. Mentrestant posem 250 g (pes en sec) de mongetes hidratades a la malla.  
  4. Posem a l'olla profunda les mongetes amb la malla i 3 litres d'aigua. Deixem que bullin lentament, 30 minuts.
  5. Passat aquest temps, recuperem la cansalada i la cuixa cobertes en sal. Les netegem amb aigua.  
  6. Repolim un os de pernil.
  7. Afegim a l'olla la carn curada i neta i l'os de pernil repolit. Deixem que tot bulli lentament 1 hora.
  8. Tallem a bresa 2 xirivies pelades, 2 porros nets. I partim una cabeça d'alls.  
  9. Afegim les verdures a la cassola i deixem que bullin.
  10. Anem desescumant el bullit, eliminant-ne les impureses de l'olla amb un colador de malla fina o amb una aranya.  
  11. Deixem que tot bulli una hora més.  
  12. Passada aquesta hora, afegim la col a l'olla.  
  13. Deixem que la col bulli 30 minuts.  
  14. Passat aquest temps, retirem la malla de l'olla i en traiem les mongetes. Les deixem en una safata.
  15. Retirem la carn de l'olla, la posem en un plat i llancem l'os.
  16. Pelem una botifarra de perol i la tallem a mossegada.  Fem el mateix amb un bon tall de bull blanc de llengua i un altre de negre.
  17. Afegim les botifarres a l'olla.
  18. Posem a l'olla 120 g de fideus fins i els coem el temps que ens digui el fabricant.  
  19. Mentrestant, esmicolem la carn que tenim al plat.
  20. Amanim la safata de mongetes i de carn.
  21. Quan els fideus estiguin cuits, emplatem l'escudella amb els fideus, la carn i les mongetes reservades
Anar al contingut