Escrita amb anxoves i tàperes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 4 filets d'escrita sense espines ni pell
- 200 g de mantega
- 4 filets d'anxova
- 50 g de tàperes Per al puré de patates:
- 1/2 kg de patates
- 1/4 de l de llet
- 1 got d'oli d'oliva
- 1 cullerada de cerfull picat
PREPARACIÓ
Per fer el puré, poseu les patates amb pell a coure amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar i peleu-les.
Un cop tallades, passeu-les pel passapuré, afegiu-hi llet i remeneu-ho perquè us quedi una pasta homogènia. Tireu-hi oli d'oliva i acabeu-hi de tirar la llet. Quan ho tingueu ben lligat, salpebreu-ho i passeu-ho pel sedàs fi per obtenir una textura més fina. Reserveu-ho. A continuació, prepareu la salsa. Poseu en un cassó la mantega tallada perquè es fongui més de pressa, afegiu-hi les anxoves i les tàperes, retireu-ho del foc i tritureu-ho per obtenir-ne una emulsió. Finalment, passeu-ho pel colador. Salpebreu l'escrita i fregiu-la en una paella amb l'oli ben calent. Un cop estigui ben rossa, retireu-la i poseu-la sobre un paper absorbent. Per acabar, afegiu el cebollí al puré de patates i ja podeu emplatar.
Un cop tallades, passeu-les pel passapuré, afegiu-hi llet i remeneu-ho perquè us quedi una pasta homogènia. Tireu-hi oli d'oliva i acabeu-hi de tirar la llet. Quan ho tingueu ben lligat, salpebreu-ho i passeu-ho pel sedàs fi per obtenir una textura més fina. Reserveu-ho. A continuació, prepareu la salsa. Poseu en un cassó la mantega tallada perquè es fongui més de pressa, afegiu-hi les anxoves i les tàperes, retireu-ho del foc i tritureu-ho per obtenir-ne una emulsió. Finalment, passeu-ho pel colador. Salpebreu l'escrita i fregiu-la en una paella amb l'oli ben calent. Un cop estigui ben rossa, retireu-la i poseu-la sobre un paper absorbent. Per acabar, afegiu el cebollí al puré de patates i ja podeu emplatar.