Escòrpora amb llenegues blanques
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta de Miquel Màrquez, del restaurant Can Sala (Berga, Berguedà)
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Lloms d'escòrpora, sense espina ni pell ( en lloc d'escòrpora es pot utilitza llobarro o turbot)
- Llenegues blanques
- Cebes dolces
- Un tall de carabassa
- Un tros de carbassó
- Pinyons
- Panses
- Prunes seques
- Sucre
- Oli
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
1.Talleu les cebes dolces a juliana i sofregiu-les, poseu-hi un pèl de sucre.
2.Quan la ceba ja sigui cuita afegiu-hi la carbassa i el carbassó ratllats, pinyons, panses, i les prunes trossejades. Deixeu-ho coure tot junt.
3.Netegeu les llenegues i talleu-les de dalt a baix, fent-ne trossos de més o menys mig centímetre.
4.Afegiu les llenegues al sofregit, al cap d'una estona tireu-hi un rajolí de cava i deixeu-ho reduir. Al final de la cocció afegiu-hi una mica de mantega i remeneu-ho. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.
5.Enfarineu l'escòrpora i coeu-la en una planxa ben calenta.
6.Per emplatar feu un llit amb el sofregit. Al damunt poseu-hi el tall d'escòrpora i regueu-la amb una mica d'oli de tòfona per aromatitzar-la.
2.Quan la ceba ja sigui cuita afegiu-hi la carbassa i el carbassó ratllats, pinyons, panses, i les prunes trossejades. Deixeu-ho coure tot junt.
3.Netegeu les llenegues i talleu-les de dalt a baix, fent-ne trossos de més o menys mig centímetre.
4.Afegiu les llenegues al sofregit, al cap d'una estona tireu-hi un rajolí de cava i deixeu-ho reduir. Al final de la cocció afegiu-hi una mica de mantega i remeneu-ho. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.
5.Enfarineu l'escòrpora i coeu-la en una planxa ben calenta.
6.Per emplatar feu un llit amb el sofregit. Al damunt poseu-hi el tall d'escòrpora i regueu-la amb una mica d'oli de tòfona per aromatitzar-la.