Escopinyes amb gingebre, navalles amb pernil ibèric i cocotxes al pil-pil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Singla
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: La Mar Salada, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a les escopinyes:
- 600 g d'escopinyes
- 50 g de gingebre fresc
- 1 ramet de coriandre
- 1 llima
- 50 cl d'oli d'oliva verge
- Per a les navalles:
- 600 g de navalles
- 100 g de pinyons torrats
- 120 g de pernil ibèric
- 50 cl d'oli d'oliva verge
- Per a les cocotxes:
- 500 g de cocotxes
- 100 g d'oli
- 3 dents d'all
- 1/2 manat d'alfàbrega
- aigua
- 1 carbassó gran
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu les navalles fins que s'obrin.
Seguidament, deixeu-les coure al forn durant uns minuts.A continuació, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli poseu les escopinyes, el coriandre picat i el gingebre picat, tapeu la paella i deixeu-ho coure una estona.
Per fer l'aigua d'alfàbrega, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu l'alfàbrega durant un segons. Després, refredeu-la en un bol amb aigua i gel, coleu-la i tritureu-la amb el Túrmix.
Per fer les cocotxes al pil-pil, en una paella amb oli abundant fregiu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les cocotxes i l'aigua d'alfàbrega i aneu remenant la paella.
Després, afegiu-hi la pell de carbassó tallada a tires i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les navalles, poseu-hi el pernil a sobre i els pinyons al voltant. Tot seguit, en un altre plat, poseu-hi les escopinyes i ratlleu-hi una mica de llima per sobre.
I finalment, en un altre plat, poseu-hi les cocotxes amb el pil-pil.
Seguidament, deixeu-les coure al forn durant uns minuts.A continuació, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli poseu les escopinyes, el coriandre picat i el gingebre picat, tapeu la paella i deixeu-ho coure una estona.
Per fer l'aigua d'alfàbrega, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu l'alfàbrega durant un segons. Després, refredeu-la en un bol amb aigua i gel, coleu-la i tritureu-la amb el Túrmix.
Per fer les cocotxes al pil-pil, en una paella amb oli abundant fregiu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les cocotxes i l'aigua d'alfàbrega i aneu remenant la paella.
Després, afegiu-hi la pell de carbassó tallada a tires i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu les navalles, poseu-hi el pernil a sobre i els pinyons al voltant. Tot seguit, en un altre plat, poseu-hi les escopinyes i ratlleu-hi una mica de llima per sobre.
I finalment, en un altre plat, poseu-hi les cocotxes amb el pil-pil.